måndag 22 augusti 2016

NC finalen i Östersund, en bra avslutning på säsongen 2016

På fredagen på väg dit regnade det mest hela vägen och väl där visade sig att det regnet bara fortsatte. Efter att ha ställt upp tälten och besiktat beslutade vi att inte träna något eftersom SMHI lovat uppehåll på tävlingsdagen. SMHI har inte alltid rätt utan tävlingsdagen började med blöt bana och vi fick ställa in karten efter det och det gick betydligt bättre än första gången vi körde på Lungre motorstadion för 9 år sen då Rustan snurrade av i alla heaten utom i finalen. Till tidskörningen hade det börjat torka upp och inställningarna och slicksen var redo. Det är en bana som Rustan trivs på i torrt och han körde betydligt snabbare än på blött. Kring fjärde varvet låg han väldigt bra till men efter det kom han ifatt en långsammare förare och lyckades inte förbättra sig och var 3,5 tiondelar efter Ejderuds kanonvarv vilket gav sjätteplats.
Efter lunch i första kvalet gick det visserligen fortare för Rustan men ännu fortare för de flesta andra och han körde i mål som sjua. I andra kvalet blev det en sjätteplats eftersom Alfred körde av banan. En fördel med de två placeringarna i kvalen var att det gav udda startruta och innerspår som även på denna bana är att föredra. Starten gick och Rustan hakade på innerledet och fick en bra start. På andra plats i fältet efter fyra varv låg Anton efter Simon men i slutet av det snabbaste partiet gjorde han en felbedömning och snurrade vilket gjorde att Jonathan, Alfred, Rustan och även Emil som Anton fightades med om tredjeplats i NC totalen kunde smita förbi. Heatet utvecklades till en fight mellan Alfred och Jonathan som båda hade samma poäng i NC totalen. När Simon började tappa mark på de snabbaste partierna med strulande motor och både Jonathan och Alfred kört om, började Rustan närma sig Simon mer och mer och i sista kurvan fick han kontakt men tyvärr blev det lite för mycket kontakt och han tappade någon meter och Simon klarade tredjeplatsen med halvmetern mot den framstormande Rustan. Den fjärdeplatsen är Rustan nöjd med eftersom det är säsongens bästa resultat.
Tidskörningen blev ingen framgång för Anton när vi chansat lite med inställningarna av karten och han slutade som sjua. I kvalen gjorde Anton fina uppkörningar till tredje och fjärde plats efter att vi fått ordning på karten. I finalen efter att Anton snurr på fjärde varvet närmade han sig Emil, Rustan och Simon mer och mer för varje varv. På varv nio eller tio fick Emil problem med styrningen när ratten nästan lossnat och Anton kunde lätt köra om och säkra tredje platsen i Norrlandscupen. Bortsett från att Anton säkrade tredjeplatsen i Norrlandscupen så var det roligaste att han lyckats köra snabbast på morgonens regnträningar av alla, efter flera års misslyckade regnkörningar.
Kvällens bankett och prisutdelning var lite annorlunda när den övervakades av JRA (Jämtlands Republikanska Armé). Tack Jämtlands MK för en trevlig tävling och avslutningsbankett.

 

 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar