torsdag 11 augusti 2016

NC 7 och 8 på hemmabanan Alvik Ring

Det blev en lyckad helg, i alla fall för halva RA Racing, när Anton lyckades med att ta förstaplatsen på lördag och dessutom köra in som trea på söndagen. För Rustans del blev det inte riktigt lika bra med en åttonde plats på lördag och en elfte plats på söndag.
Anton började lördagens första träning i regnet med att snurra av ett flertal gånger. Till träning två hade vi fått lite bättre ordning på både kart och förare så att de var på banan hela träningen. På tidskörningen lyckades han med att sätta näst snabbaste tid vilket var stort, sedan vi började med stora kartar har han inte lyckats en enda gång på regn. I kvalen flöt det på bra och ända in i mål på finalen där han var etta. Under söndagen låg Anton tvåa och trea under hela dagen. I finalen startade Anton som tvåa i ytterspår vilket inte blev någon lyckad start, innan han hittade idealspåret hade han halkat ner till sjunde plats. Nu började en upphämtning med flera snygga omkörningar som slutade med en tredjeplats och snabbare tider än tvåan Jonatan Arvidsson från Lycksele.
Rustan körde helt okej i regnet på lördagen men det känns ändå som att man är på banan för att köra fort och det går alltid betydligt fortare på torrt före och det var bra att det slutade regna under dagen. Denna säsong har vi tränat marginellt och inte kommit överens med Mojo D3 däcken. Så inställningarna som fungerade bra ifjol verkar bara vara att glömma. Söndagens åttondeplats är väl okej med tanke på den urusla starten i finalen och en ordentlig sammanstötning som resulterade i en teknisk flagg på varv tio av sjutton.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar