torsdag 23 juli 2015

Trollringen NC 6

NC 6 på Trollringen Lycksele slutade väl så där för RA Racing. Anton körde in som 6:a och Rustan 11:a.
Anton började dagen med att sätta dagen snabbaste tid på första träningen, sedan blev tiderna bara sämre och sämre för att vara nere på en nionde tid i tidskörningen, troligen orsakade av en lite lätt förvirrad mekaniker. I båda kvalen lyckades Anton köra upp sig till en sjätte plats och fick starta som sexa i finalen. Till finalen hade vi fått lite bättre ordning på inställningarna och Anton var bara sex hundradelar efter den bästa tiden. Problemet i år är att alla kör väldigt lika och om man hamnar lite efter i starten så är det nästan omöjligt att hinna i kapp täten. Det vara bara på sista varvet som Anton fick någorlunda kontakt med femteplatsen. Summeringen för Antons del är att om bara meken sköter sig så går det fort.
För Rustans del började det väldigt trögt med 15:e tid, dels för att han inte kört en meter sedan finalen i Östersund, dels för att han körde med lånad motor, dels för att han hade ont i handen efter en cykelvurpa och för att inga inställningar stämde. Det fortsatte ungefär på samma sätt fram till lunch. I kvalen kunde han köra upp sig några platser och fick starta 11 i finalen. Där gjorde han en kanonstart och var högt uppe under några kurvor men kom lite utanför banan och tappade tillbaka några platser. Där blev han också inblandad i smällen i första vänsterkurvan och stod en stund med fronten mot färdriktningen och efter det kom han iväg som 12:a. Där hade han en fight med Elina och på vägen fram kunde de båda ta sig förbi en förare körde i mål som på plats 11.
Nu blir det renovering av Rustans motor och som det verkar kommer en del andra få jobba med sina motorer också, EVO-uppgraderingen verkar ge mer effekt men också mycket mer trubbel med kablage, tändspolar och avgasportar. Grattis till Alfred som tog sin första seger i Rotax vad vi vet. Tack till LMK som ordnar välarrangerade tävlingar varje år.

Tack till Jenny för foto


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar