onsdag 26 september 2012

Yamaha-klassens framtid.

Vårt förslag till Yamaha-klassens framtid är följande.
  • Nya motorer med elstart och slirkoppling införs enligt förslag från Forsman Motor där en ny Yamahamotor gissningsvis kommer att kosta ca: 15-17000:-.
  • Befintliga motorer tillåts byggas om med slirkoppling och extern starter (typ sport 2000) och en stoppknapp. Kostnaden för att bygga om en befintlig motor skulle bli ca: 2800:-, se bilder och länk nedan från Australien. Befintliga motorer går inte att förse med startmotor eftersom de har för kort vevaxel, därför måste en extern starter användas.
  • Vill man inte bygga om befintliga motorer borde det också vara OK att fortsätta använda dem. Dessa kommer troligen att ha lite bättre prestanda eftersom vikten på kopplingen försämrar axet.
Ovanstående skulle göra det rättvisare ute på banan när nästan alla har en slirkoppling och minskar risken med att bli stillastående ute på banan. Om man tittat på hur det fungerat i Micro och Mini klasserna har det varit problem med stillastående Raket 85:or. Kostnaden skulle hållas på en överkomlig nivå. Alla befintliga motorer kommer att leva ut sina liv och vi håller nere kapitalförstöringen till ett minimum (idag finns det väldigt många Raket 85:or som är fullt fungerande men ingen vill använda dessa). Om det skulle visa sig att det är stora prestandaskillnader mellan alternativen kan troligen detta lösas med olika minimivikt på kartarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar