måndag 3 september 2012

Finalrapport


Sista Formel-Mini körningen för Anton. Dagen fungerade rätt bra för Anton och han var med i topp sex hela tiden av 24 startande. Enda missen var i kval 2 där Anton snurrade i andra kurvan efter en knuff i starten. Han lyckades sedan göra en fin uppkörning till en nionde plats från ca 20:e med heatets tredje bästa tid. Just före finalen började det att regna, än en gång denna säsong, och det utbröt febril aktivitet i depån. I stridens hetta lyckades Börje skruva åt fel håll på styrstaget och ställde toe in i stället för toe ut. Anton körde ändå in som sexa efter en fin fajt med femman Jonatan från Piteå. Totalt i Norrlandscupen blev Anton sjua trots att han bärgat fem femteplatser under sommaren, det har troligen att göra med att man får räkna bort de två sämsta tävlingarna.

För Rustan började dagen skapligt. Allteftersom körde han upp sig, från åttonde på tidskörningen via att starta som sexa i finalen till att göra en kanonstart och glida genom fältet och komma ut som tvåa ner mot tredje kurvan men där kände han pressen från de bakomvarande och eftersom det var första inbromsningen på regn den dagen låste han bromsarna spann runt och stod stilla. Han försökte knuffa igång sig men på den blöta banan fick han inget fäste och karten kom ingenstans och då var den här säsongen över. Tyvärr gjorde Alfred samma sak och så stod de där båda två. Det här blev Rustans sämsta tävling överhuvudtaget sen han började köra kart eftersom han kom allra sist.

På kvällen var det avslutningsbankett med god mat, mycket folk, hög stämning och prisutdelning. Varken Rustan eller Anton är nöjda med årets säsong och kom totalt ganska långt ner i tabellen. För klubbens del var det Alexander Å som försvarade äran med vinst i Miniklassen, sen delades det ut övriga priser och Alfred fick pris för Fair Racer och Ove för årets organisatör, grattis till er tre.

Nu tar teamet nya tag och satsar mot 2013. En säsong där båda förarna kommer att köra F-Yamaha och kan sporra varandra till bättre resultat.

Nu när Anton kört NC-finalen i Lycksele är det färdigkört i Mini-klassen. Hädanefter rattar Anton en Yamaha på heltid. CRG-minin och delar är nu till salu. Karten kan ses på CM cykel i Umeå. Annonsen hittar du på Blocket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar