fredag 23 augusti 2019

Slutet av säsongen närmar sig

Direkt efter Lycksele for vi på SM och har sett en fantastisk anläggning - Åsum Ring. Det som imponerade mest var allt runt omkring, depån, torn, avgränsningar, mek- och publikläktare osv. Själva banan var okej men inte mer. Asfalten var inte den slätaste, det var skarvat lite här och var och depåutfarten undrar man hur de kunnat få godkänd. Sen strulade arrangören genom att korta ner träningarna innan tävlingen, banketten var bara en matservering, inget program, ingen musik. Nåväl vi kom dit och vi lärde oss mycket men resultatet är vi inte alls nöjda med - 27:e plats av 34 startande.



Sen har det varit tävlingar på hemmabanan Alvik Ring. Den 10 och 11 augusti hölls NC 5 och 6 där. Lördag var det slicksföre och i finalen startade Rustan bra och kom ut som trea men tidigt blev han bordad av en annan förare och båda blev stående och hela fältet passerade innan de lyckades knuffa igång sig. Efter det startade Rustan en rejäl uppkörning och var till slut på åttonde plats. Vilket vi så klart inte är helt nöjda med.
Söndag blev en struldag eftersom det var torrt ibland och regn ibland. Även denna dag startade Rustan finalen bra, vi hade satsat på att regnet skulle öka och gick ut på ganska högt däckstryck, och låg trea efter några varv men istället slutade regnet helt och asfalten började torka upp och däcken överhettade så Rustan fick inrikta sig på att ta sig i mål. Vilket han gjorde på en sjätte plats. Även denna placering är vi inte helt nöjda med.


Nu laddar vi för NC 7 i Piteå på söndag.
Tyvärr velar SMHI kring vädret regn - sol varannan gång de gör en prognos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar