tisdag 2 juli 2019

Snabb men strul

Övikstävlingen gick sådär. Fredagen tränade vi tre heat och höll jämna tider. Lördag morgon fortsatte på samma sätt men punka på vänster bak gjorde att tiderna inte blev direkt bättre. På tidskörningen låg Rustan på en tredje tid i flera varv men på sista varvet slog Emmanuel till med samma tid exakt som Rustan och eftersom Emmanuel hade en något bättre andratid så fick han startruta 3 till kvalen. I första kvalet gjorde Rustan en bra start och kom ut som trea och körde också in som trea och med näst bästa varvtid. Hemmaföraren William vann det heatet före Albin från Piteå. I andra kvalet var det samma scenario ungefär, att Rustan startade bra och låg trea länge men när Albin dök på William för att försöka ta förstaplatsen krokade de ihop och när Rustan skulle passera krockade han i Albins bakhjul och blev stående på banan med knäckt fälg, spräckt bromsskiva, avbrutna styrstag, böjd rattstång och vind ram.
Väl i depån startade ett rejält mekpass och med hjälp av Anders Lindholm och flera andra behjälpliga fick vi karten på startplattan med någon minuts marginal. När karten skulle knuffas igång insåg vi att ramen blivit lite bananformad trots riktning så första varven hade Rustan väldigt dålig styrning och broms. Men ju mer ramen nöttes desto bättre gick det och han kunde köra i mål på en sjundeplats. Albin tog sig också förbi William och vann.
Nu är beställningslistan på nya delar lång och bla ramen kommer bytas ut mot en ny och då hoppas vi också att det blir ännu lite bättre fart och framskjutna placeringar. Nästa tävling är i Lycksele om knappt tre veckor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar