måndag 27 maj 2019

NC 1 2019 i Luleå

Årets första tävling avklarad och med ett riktigt bra resultat - andra plats - vilket är tangerat bästa resultat för Rustan. Vi startade med att träna fem heat i regn på lördagen och det är alltid bra att träna på att köra i regn. Eftersom det ofta känns besvärligt att ta sig iväg när det regnar hemma blir det sällan av. Nåväl SMHI och de andra väderspåarna hade lovat uppehåll hela söndagen och det stämde till en början men till andra kvalheatet kom det en rejäl skur som gjorde att vi fick ställa om till regn igen. Som skönt var slutade regnet under lunchen och sista kvalet kunde köras på en i princip torr bana. När sammanräkningen var gjord hade Rustan kvalat in som etta.

I KZ är starten väldigt viktig och tidigare under dagen hade starterna varit si så där både från funktionärerna och de tävlande och i finalen var det samma sak, Emil fick motorstopp men funktionärerna såg inte det utan släppte fältet, Emil lyckades i alla fall knuffa igång sig själv vilket är starkt gjort men det hjälper inte när övriga redan är flera kurvor bort. Rustan gjorde en riktigt bra start och ledde fältet under några varv men när Alex knackade på några gånger fick Rustan släppa förbi honom och försöka lägga sig hack i häl. Det gick inte riktigt men efter de 17 varven hade Rustan andraplatsen med marginal till övriga. 

Nu siktar vi på NC 2 i Övik. Vi tänker åka till VKRC och träna några gånger under juni, för tävlingen är inte förrän om 5 veckor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar