måndag 28 maj 2018

Första tävlingen avklarad

Söndagen började riktigt bra, Rustan körde bra och jämna varvtider och när vi till tidskörningen la på nya däck blev det en sjätte plats. Tyvärr hände något med bromsarna i första kvalet och han fick sikta in sig på att hålla sig på banan genom att i princip bara ha bromsar fram och motorbromsa bak. Luftning och byte av bromsvätska gjorde ingen större skillnad till nästa heat. Byte av packboxar i huvudcylindern till nästa hjälpte något så när målflaggan föll körde han in på en sjundeplats. Egentligen borde vi vara nöjda med det men om inte om varit med bromsarna tror vi att det hade kunna vara några platser till upp. I de tidigare klasserna Rustan kört är startrutan oerhört viktig men i KZ är själva starten desto viktigare. Rustan gjorde inte alls bra starter igår speciellt inte om man jämför med Jenny och Karin. I finalen gjorde Alex en kanonstart och det ledde hela vägen till en tredjeplats från startruta 6. Så det blir till att träna starter efter att vi fått ordning på bromsarna.
Tack till alla som ställer upp runt omkring så att våra förare kan raca. Speciellt tack till mamma Catharina som spenderade hela dagen på kartingbanan när det var Mors dag.


Nytt regel, för resten av Sverige, i år är att efter färdigkört heat måste alla sitta kvar i sina kartar tills alla är inne i depån och det har vi ju alltid kört med i Norrlandscupen så det fungerade bra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar