måndag 7 augusti 2017

RMC i Lidköping

Under fredag, lördag och söndag var Anton och Börje i Lidköping för att köra RMC sex och sju. Fredagen var vikt åt träning för alla och det behövdes verkligen när Lidköpingsbanan är väldigt tekniskt svår, tyvärr regnade det nästan hela dagen så det blev bara två heat med torr körning runt banan för Anton. Däremot fick vi träna regnkörning resten av dagen med dom nya regndäcken från Mojo vilket verkligen var behövligt när det var länge sedan Anton körde på regn.

Att starta lördagens tävling med bara två träningspass och en Warm up på morgonen var alldeles för lite på den tekniska banan för att Anton skulle hitta runt med rätt spårval och bromspunkter.  Hela lördagstävlingen var på något vis stolpe ut hela tiden. Enda fördelen var att vi lärde oss ställa in karten för banan som har mycket mer grepp i asfalten än vad vi är vana vid från Norrland. En rolig sak var att vi var snabbare än Prins Carl-Philip Bernadotte som var med och körde Rotax Max DD2. Placeringen vill vi helst glömma, men vi var inte sist i alla fall.

Till söndagens tävling hade vi ändrat på ytterligare ett par inställningar och lyckades med att sätta 12:e tid i tidskörningen av 28 startande. Sedan abonnerade Anton på plats 12 resten av dagen, han startade som 12:a i båda heaten, i förfinalen och slutade som 12:a i finalen vilket vi är mycket nöjda med när det är dom bästa i Sverige vi tävlat mot och det dessutom var första gången i Lidköping för oss.

Antons kart nr 27 med reservframbumpern.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar