tisdag 27 oktober 2015

Renovera fälgar

Vi har under flera år provat fram ett rätt bra sätt att renovera och rikta fälgar på. Det som oftast händer är att centrumet blir snett på fälgen. Enklast fixar man det i svarven genom att spänna fast fälgen i ytter kanten och sedan rikta in den andra sidan med gummiklubba och indikatorklocka. När man sedan har fått däckets anläggningsytor att centrera så svarvar man av den plana ytan som sitter mot hjulhubben precis så mycket att det tar runt om. De fälgar vi nu fixade till hade även börjat tappa färgen så de lackades med primer och fälgfärg från Biltema (nr: 3626 och 367400) som är hyfsat lik OTK original färg.


2 kommentarer:

  1. Det är svårt att renovera fälgar, har testat två gånger och båda gångerna så har det blivit fel. Testade senast att lacka om fälgarna med http://goo.gl/va07V6, följde guiden på https://goo.gl/yyb8DP men jag får det "geggigt". Har ni några tips?

    Skulle vara kul om ni kan visa före och efter bilder.

    //Gurra

    SvaraRadera
  2. Hej

    Vi följde bara instruktionerna på sprayburkarna från Biltema. Tyvärr så ha vi inga före bilder utan bara efter. Hur bra färgen nu sitter vet vi inte utan vi får se hur det blir under våren när vi börjar använd fälgarna, magnesium är inte det lättaste materialet att måla.

    SvaraRadera