måndag 18 maj 2015

NC 1 2015 i Piteå

Anton körde riktigt bra hela dagen, i tidskörningen satte han fjärde bästa tid. I första kvalet körde han in på en tredje plats efter ett heat utan några ojustheter. Kval två var lite mer ruffigt och Anton tappade ett par platser i starten. Men sedan lyckades han köra upp sig till en femte plats med en tid på 38:12 som vad vi kan se är nytt banrekord för Rotax Max i Piteå. I finalen startade Anton på plats tre och kom ut som klar tvåa efter första kurvan. I kurva två blir Anton och Alfred brutalt knuffade av banan. När Anton lyckats ta sig upp på banan igen så var han sist och dagen var förstörd. Till målflaggan hade Anton i alla fall lyckats ta sig upp till en 12:e plats.

Rustan körde riktigt bra också med tanke på att han tränat lite och inte kört någon tävling söderut som uppvärmning för året. Det har också varit strul med att bromsarna legat på men det verkar som att vi löst det nu. I tidskörningen var Rustan nia om vi inte minns fel. Han körde upp sig någon placering i båda kvalen och fick starta från ruta åtta i ytterspår som kan vara förödande på många banor men denna gång var det nästan inget heat som det blev startkrascher i första kurvan men tyvärr i andra som för Anton. Rustan och alla bakom klarade sig förbi de två som blev avstyrda utan att dras med så ett tag låg Rustan på sjätte plats med fick se sig omkörd efter ett tag och hamnade i lite vakuum och fick köra resten av racet på sjunde plats utan att riktig närma sig de framför eller bli upphunnen av de bakom.
 
Vi i RA Racing vill tacka Piteå MS för en fint genomförd tävling, enda minuset var att det var lite onödigt kallt och blåsigt på förmiddagen innan solen började värma, men det rår ju arrangörerna naturligtvis inte för.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar