måndag 11 augusti 2014

Varggropen NC 7

Dagen förflöt bra för Anton med tredje tid i tidskörningen och en tredje och andraplats i kvalen. Finalen började inte så bra för Anton, motor dog nästan i starten och i det andra star startledet så smet tre kartar förbi Anton. Ut ur första kurva låg Anton på en fjärde plats när någon bakom knuffade runt Antons kart. Anton sa att han trodde att nästan alla i heatet körde på hans kart som stod tvärsöver banan. Efter rätt mycket rabalder och körning i gräset så kom Anton ut som 8:a ur kurva två och lyckades köra upp sig till en sjätte plats med både krokig bakaxel och krökt styrstag.
 
Ibland undrar man varför man håller på och tävlar i karting. Förberedelserna har varit skapliga genom att träna två gånger på banan som nästa tävling ska vara och en gång på hemmabanan. I garaget hade vi gått igenom det som behövdes sen senaste tävlingen och köpt nytt och ersatt det. Väl på plats är varvtiderna inget vidare och de blir inte bättre när det gäller i tidskörningen utan räcker bara till tionde tid av tolv startande. Första kvalet blir dagens bästa heat och Rustan kör upp sig fyra placeringar och går i mål som sexa och bättrar även varvtiden. Andra kvalet blir en plats upp och ungefär samma varvtid. Finaldags från ruta åtta och starten går med väl samlat fält in i första kurvan och där går det runt för de framför Rustan så han och de närmast honom krokar ihop och blir stående, en på sidan banan och en sitter ihop med Rustan så när Rustan hoppar ur karten och lyfter isär dem kan den andra föraren så klart sticka direkt och lämna Rustan bakom sig innan Rustan hoppat på plats och startat sin kart och kört iväg som sista kart på banan. Eftersom Öviksbanan är så kort så kommer ettan nästan ikapp Rustan och han får blå röd flagga efter bara nåt varv - Ridå. Alla förberedelser med tid och pengar åt skogen.

1 kommentar:

  1. Blå/Röd flagg är kasst. Slopa det och låt de som leder köra om de långsamma förarna. Det funkar i kvalen så nog borde det fungera på finalerna.

    SvaraRadera