onsdag 4 september 2013

Summering NC 2013

Anton slutade sitt första år i Yamaha som 3:a i Norrlandscupen, vilket han är mycket nöjd med. Så här lite i efterhand kan vi nog konstatera att det har saknats lite rutin av Anton men han har lärt sig mycket under säsongen. På mekanikersidan har Börje missat en trasig tändspole som förstörde två tävlingar för oss. Finalen i Skellefteå blev en framgång trots strul med för låg vikt under tidskörningen som gjorde att Anton blev tvungen att starta sist i första kvalet. I finalen var det bara var Linn Qvarnlöf som var före Anton över mållinjen, Anton hade dessutom finalens snabbaste varvtid.
Rustan har har det gått betydligt bättre för än ifjol och han har tagit flera pallplaceringar. Det hade kunnat bli fler om inte tändspolens jordkabel vibrerat av 3 kurvor innan mål i Voullerim. Efter det har jag tagit för vana att kolla tändningsdelarna innan varje tävling. Egentligen är det en dålig konstruktion som är som gjord för att vibrera av. Sista tävlingen i Skellefteå började Rustan som han brukar med att lära sig banan men sedan taggade han inte till förrän i kval 2 och då var det lite sent. Han körde ändå upp sig till som bäst en fjärdeplats i finalen men tyckte att det blev något fel på karten de sista varven, det har vi inte haft ork att kolla upp än, och slutade sexa. Kanske att ramen spruckit på den här nyare ramen som det gjorde flera gånger ifol på den gamla.

Det som återstår av 2013 är klubbavslutningen och om vi får det att stämma så kommer RA Racing åka ner och köra Svenska Cupen i Linköping den 29 september. Sedan får vi se hur det blir med Yamhaklassen nästa säsong. Vi kör gärna Yamaha en säsong till men om det blir lika få som på vissa tävlingar i år känns det inte riktigt meningsfullt att satsa. Kartingutskottet var ju väldigt sena med att bestämma hur reglementet skulle bli, när det finns klasser som har koppling och nyhetens behag med nyare klasser gör det nog att många väljer bort Yamaha, tyvärr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar