tisdag 30 april 2013

Summering Rasbo

Kvalen och finalen fungerade så där för Anton. Efter tidskörningen på den mycket svåra och tekniska banan hamnade han på 9:e tid vilket vi var mycket nöjda med. I första kvalet blev det nästan stopp i starten för Antons led, så att i andra kurvan var han nere på 17:e plats. Efter ett bra arbete lyckades han köra upp sig till 15:e plats. I andra kvalet körde han upp sig 3 placeringar så att han i finalen fick starta i ruta 13. I början av finalen fungerade det bra för Anton och han hängde med bra ända tills en skruv i stolen började trycka på revbenen, vilket fick till följd att det gjorde ont i alla vänsterkurvor och han tappade koncentrationen och ett par platser. Men framför Anton åkte en av på 14:e varvet och 2 st på 16:e varvet så då slutade Anton totalt på en 12:e plats bland 23 startande och det är väl okej i årets första tävling.

Rustan gjorde två fina kvalheat efter en lite sämre tidskörning där han hamnade på plats 16. I första kvalet var Rustan i rätt led och gjorde även några omkörningar och kunde köra i mål som 11:a. I andra kvalet gjorde han en ruggigt snygg omkörning på en förare som inte hade racevett och körde upp sig till en 7:e plats, trots spräckt fälg och krokig bakaxel, vilket gjorde att han i finalen fick starta i ruta 8. Ni kan kolla in filmen från det heatet på Robin Wärmlunds hemsida. Efter en bra start låg Rustan på 8:e plats efter sju varv och hade hugg på 7:e platsen men när han blev omkörd efter långa rakan och i kurvan därpå hade chansen att svara tillbaka blev han istället avknuffad av den som gjort omkörningsförsöket och då var dagen förstörd för Rustan.

Tävlingen var en bra uppvärmning inför säsongen för både Rustan och Anton när båda visat att de kan köra fort och lära sig nya banor i konkurrens med med både äldre och mer rutinerade förare.

Tack för en bra tävling till Rasbo MK


1 kommentar: