tisdag 18 december 2012

Bromsbänk

För ett par månaders sedan var Börje sjuk och låg och tittade på Blocket när han snavade över en bättre begagnad bromsbänk. Efter många turer med bland annat ordnande av frakt från Småland så finns nu bromsbänken hemma hos vår motorguru Kurt. Sextio kuggars drevet ni såg här på bloggen var till bromsbänken för att anpassa den till Yamahamotorer. Från början var bänken avsedd för Raket 85 och 95 motorer, men nu fungerar den hyfsat även för Yamahamotorer. På sikt när vi lärt oss att använda bänken kan vi nog ta emot andra som vill tuna och testa sina motorer. Förresten så har vi fått en riktig gissning om vad drevet skulle användas till.

3 kommentarer:

  1. Kul med egen bromsbänk, nu blir jag lite avundsjuk. Vad är det för bänk ni köpt?

    SvaraRadera
  2. Det är ett väldigt seriöst hemmabygge som är lite drygt 10år gammalt. Program, mätkort och PC som hör till är gamla och fungerar bra men om något av dom går sönder så får vi nog problem. Så det vi tittar på nu är att hitta ett mordernare mätsystem. Någon som har ett förslag?
    /Börje

    SvaraRadera
  3. Jag har påbörjat datainsamling med freeware som använda bland motortrimmare, och så har jag en granne som använder den till sin alfa. Jag har även kontakter till kodutveckling på den...

    /Pasi

    SvaraRadera