måndag 7 juni 2010


Även denna helg så lyckades Anton placera sig som tvåa i Haparandas deltävling i Norrlandscupen. Rustan var i Stockholm och hälsade på sina kusiner och Rikard var crew till ett långloppsteam.
Det stora antalet startande i Micro-klassen gjorde att startfältet delades i två delar. Anton placerade sig bäst i alla sina heat i sin halva av startfältet. Detta resulterade i att Anton fick startruta två i finalen endast 3 hundradelar efter ledaren. Vädret spelade alla ett spratt i finalen minuterna för start så var himmelen svart och det började regna, alla rusade runt och bytte till regndäck. Men 2 minuter före start så hade det slutat och när starten gick efter mastervarvet så var banan åter torr och fin. På första varvet så hakade Anton och ledaren ihop i en kurva men Anton klarade sig vidare och den andra karten blev stående kvar. Under denna incident så passerade föraren på tredje plats till ledning. Anton hade alldeles nya regndäck som rullade förhållandevis tungt på den torra banan medan den nye ledaren körde på fjolårsdäck nästan utan mönster som rullade mycket lättare. I mål så var Anton och trean nästan ett halvt varv efter.

På sista träningen före Haparanda så började en av motorerna att gå riktigt dåligt så det var lite spännande att tävla med bara en fungerande motor. Nu får vi försöka hitta felet innan nästa tävling, förgasaren är starkt misstänkt som bov i dramat.

Tyvärr så tog batteriet slut i kameran så det blev bara en enda bild från Haparanda.

1 kommentar:

  1. Grattis till ännu en mycket bra körning Hälsningar Ove K

    SvaraRadera