söndag 6 september 2009


Yipiiiiii Rustan tog en andra plats i DM-finalen som gick på helt nya banan i Vuollerim. Anton fightades om tredjeplatsen alla de 10 finalvarven men slutade på fjärde plats.

Banan i Vuollerim är en ganska kort och teknisk bana som påminner mest Haparandas bana. Eftersom Vuollerimbanan är nyanlagd så är gräsytorna som normalt omger banor inte så mycket gräsmatta än så länge utan snarare lera med grässtrån på och det fick vissa åkare med mekaniker bittert erfara. Depån var inte färdig heller men fullt fungerande med det ganska låga antalet deltagande. Hela anläggningen verkar vara anlagd på grusås så förhoppningsvis kommer de inte ha problem med tjäle.

Själva arrangemanget var väldigt väl genomfört, gott om funktionärer, tydligt skyltat, bra priser på bra boenden, man höll tiderna och kunde avsluta dagen på utsatt tid med marginal, snabbt uppsatta resultat från alla träningar och kval, högtalare till förarmöte och prisutdelning, publikspeaker, partytält till funktionärernas lunchbreak, många sponsorer, en regnskvätt på morgonen som övergick i strålande sol till mitt på dagen osv. Det enda som inte fungerade var att man angett en bensinstation där det skulle tankas och deras automatpumpar hade fått avbrott under natten men en vänlig man, tack än en gång, åkte in till bensinstationen när den hade öppnat kl. 09.00 och tankade upp vår och några andras dunkar så det löste sig bara bra.
Vi kommer gärna tillbaka, speciellt om ni kan lova lika bra väder ;-).

3 kommentarer:

  1. Grattis Rustan och Anton till en bra genomförd säsong!

    Ses nästa år, då får ni vinna några tävlingar var... :-)

    /Alfred

    SvaraRadera
  2. Se till att komma överst 2010 du också så får spruta Pommac på varandra.
    /Rustan

    SvaraRadera
  3. Jag gjorde som du sa, men vad hände med din del av löftet?

    SvaraRadera