måndag 3 augusti 2009

Nu har vi klarat av 6:e deltävlingen i Norrlandscuppen. Tävlingen gick i Skellefteå i mycket växlande väder. Dagen började med en träning på torr bana. Sedan öppnade sig himlen och det störtregnade fram till första kvalet och då började på att torka upp. Andra kvalet och finalen kördes åter på torr bana. Dagen snyggaste start fixade nog Anton till i första kvalet där han startade på ruta 10 och redan i tredje kurvan kört upp sig till en 5:e plats. Tyvärr så snurrade han sedan av banan i slutet på första varvet och blev sist i det kvalet.

När vi kom fram till finalen så hade det totalt inte gått så bra för Anton och Rustan som startade på ruta 17 och 18. Men sedan så började det gå bättre, redan efter 3 varv så hade grabbarna kört upp sig till plats 13 och 14. Tyvärr så hakade grabbarnas kartar ihop sig i en kurva när det var 2 varv kvar och Rustan snurrade av banan. Anton slutade sedan som 13:e vilket får väl anses som rätt ok med tanke på hur det gått tidigare under dagen.

Banan i Skellefteå är en väldigt snabb bana med långa raksträckor. Där kommer Micro-kartarna upp i ca: 95km/h och det känns naturligtvis lite ovant, när varken Rustan eller Anton kört så fort tidigare.

Det börjar nu att bli spännande med slutresultatet i Norrlandscuppen. Anton ligger på 8:e plats med 152p och Rustan på 11:e plats med 150p så det är väldigt tätt med endast två poängs skillnad. http://www.umeaak.se/fprw/filer/879rNCresult2009.xls